Dutch

Veelgestelde vragen

 1. 1 Wat is het doel van deze klinisch-wetenschappelijke onderzoeken?

  Het doel van BE OPTIMAL en BE COMPLETE is om te bekijken of het onderzoeksmiddel bimekizumab veilig en doeltreffend is voor de behandeling van volwassenen met actieve psoriatische artritis.

 2. 2 Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor deelname?

  Als u meer informatie wilt over deelname, ga dan naar de “Kan ik deelnemen?” pagina. Als u voldoet aan de belangrijkste onderzoekscriteria, kunt u contact opnemen met een onderzoekscentrum bij u in de buurt. Het personeel van het onderzoekscentrum bespreekt de onderzoeksgegevens met u en zal u ook een aantal medische vragen stellen om te zien of u in aanmerking komt om deel te nemen.

 3. 3 Wat moet ik overwegen voordat ik aan een klinisch-wetenschappelijk onderzoek deelneem?

  Voordat u deelneemt aan een klinisch-wetenschappelijk onderzoek, kunt u dit bespreken met mensen in uw omgeving. Uw arts kan bijvoorbeeld medisch advies geven en uw familie en vrienden kunnen hun mening over uw beslissing geven. U kunt ook uw deelname bespreken met een patiëntenondersteuningsgroep of met andere patiënten die eerder aan klinisch onderzoek hebben deelgenomen.

 4. 4 Moet ik van arts wisselen?

  Nee. Klinisch-wetenschappelijke onderzoeken bieden kortdurende zorg specifiek voor het onderzoek voor de duur van elk onderzoek. In klinisch-wetenschappelijke onderzoeken wordt geen langdurende primaire zorg geboden. Aan het einde van het onderzoek wordt uw zorg weer volledig in handen gelegd van uw reguliere arts.

 5. 5 Welke vergoeding krijg ik voor mijn deelname aan deze onderzoeken?

  Alle onderzoeksmiddelen en de onderzoeksgerelateerde zorg worden kosteloos aan u verstrekt. Zie het formulier voor geïnformeerde toestemming voor verdere details.

 6. 6 Waar zijn de onderzoekscentra?

  De onderzoekscentra zijn in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië-Stille Oceaan.

 7. 7 Wat is het experimentele onderzoeksmiddel dat wordt onderzocht?

  Bimekizumab is een onderzoeksmiddel dat is ontwikkeld voor actieve psoriatische artritis. Bimekizumab wordt toegediend via subcutane injectie (dat wil zeggen een injectie onder de huid).

 8. 8 Wie zal er over mijn naam en de gegevens die tijdens mijn deelname wordt ingewonnen, kunnen beschikken?

  Informatie waaruit uw identiteit kan worden opgemaakt (zoals naam en adres) zullen niet toegankelijk zijn voor mensen die niet rechtstreeks aan dit klinisch-wetenschappelijk onderzoek verbonden zijn, tenzij met uw toestemming of als het wettelijk is vereist.

  Alle informatie die uit dit klinisch-wetenschappelijke onderzoek wordt verzameld, kan gebruikt worden bij de publicatie van resultaten. Deze informatie wordt echter gecombineerd met gegevens van andere deelnemers en kan niet worden gebruikt om de identiteit van een bepaalde deelnemer te achterhalen.

  De opdrachtgever van dit klinisch-wetenschappelijk onderzoek zal zonder uw toestemming geen inzage hebben in eventuele persoonlijk identificeerbare informatie die via deze website wordt verschaft.

KLAAR OM TE BEGINNEN?

ZOEK EEN ONDERZOEKSCENTRUM